Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die vormen de Pareltjes van Zeist. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep. 
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Wijngaard Hoog Beek & Royen Zeist
Wijngaard Hoog Beek & Royen Zeist

Op nog geen 500 meter van het gemeentehuis van Zeist bevindt zich de Wijngaard Hoog Beek & Royen. Zo komen er jaarlijks een paar duizend flessen, volgens de kenners, goed drinkbare wijn van een veldje uit het midden van Nederland. Het is een pareltje van Zeist!

The making of 'Voor de Wind'
The making of 'Voor de Wind'

Op het Emmaplein in Zeist werd in juni 2019 het kunstwerk 'Voor de Wind' van Gabriel Lester onthult. In deze film achtergronden over het ontstaan van 'Voor de Wind'.

Kakhiel in Zeist
Kakhiel in Zeist

Centrum Zeist gaat veel geld uitgeven om Zeist te promoten, maar dat hoef niet meer. Kakhiel, een fenomeen op social media, was in Zeist en maakte deze impressie. Dit moet je zien; briljant.

'Eden' - van kunstenaar Ram Katzir
'Eden' - van kunstenaar Ram Katzir

In 2018 maakte kunstenaar Ram Katzir de beeldengroep 'Eden' voor de gemeente Zeist. De zittende man en hond werden onmiddellijk omarmt door de Zeister inwoners en is inmiddels een eye-catcher voor Zeist. 'Eden' is te vinden in het 1e Hogeweg plantsoen.

Schaapskudde Kerckebosch
Schaapskudde Kerckebosch

Waar zie je nou een schaapkudde midden in een woonwijk de hei kort grazen? In Zeist in de wijk Kerckebosch! Is dat dan toch de mooiste wijk van Zeist?

Winter Wonderland Zeist bedankt!
Winter Wonderland Zeist bedankt!

Van 7 december 2018 tot 6 januari 2019 stond Zeist in het teken van Winter Wonderland Zeist. Reden voor een mooie terugblik op deze mooie Winter Wonder Maand. Geniet nog even van de beelden en deel dit bericht, want alle Zeistenaren vinden dit leuk. Tot de volgende Winter Wonderland op 6 december.

Samen Duurzaam Zeist op dreef
Samen Duurzaam Zeist op dreef

De beweging Samen Duurzaam Zeist timmert aan de weg. Met ruim 20 projecten op de agenda kwamen deelnemers en belangstellenden bij elkaar om te kijken hoever ze zijn en wat er nog moet gebeuren. 't Was een inspirerende avond. Info: samenduurzaamzeist.nl

De moestuin de Grift
De moestuin de Grift

Zo nu en dan stuit je op een verborgen pareltje, zoals de Moestuin de Grift in Zeist-West. Emina Zorlak, presentator van het tv-programma de Keuken van Utrecht ging op bezoek bij de Moestuin de Grift en laat zich verrassen door wat daar groeit en hoe de deelnemers daar samen aan werken.

Hek in Den Dolder
Hek in Den Dolder

De gemeente Zeist wil er met een hek voor zorgen dat clienten van de zorginstelling Fivoor niet meer door de wijk Duivenhorst lopen. Het plan roept veel discussie op. Burgemeester Janssen licht de plannen toe in de gemeenteraadsvergadering van 17 september 2019.

Team Jesper runs the World
Team Jesper runs the World

Toen zijn kleine neefje Jesper overleed aan leukemie, startte zijn oom Jeroen Kooijman een actie om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Jeroen en zijn Team Jesper runs the World lopen marathons en hebben inmiddels € 150.000 sponsorgeld gegenereerd. In zijn gedachte is hij bij zijn zus en zwager en hun...

Lancering Elektrische Deelauto Zeist
Lancering Elektrische Deelauto Zeist

www.samenslimrijden-zeist.nl, zo heet de site waar je terecht kunt voor een elektrische deelauto. Best een interessant idee om met een groep mensen een auto te delen en dan meteen ook over te stappen op elektrisch rijden. Kijk maar hoe dat werkt.

Mountainbike routes Zeist in de sneeuw
Mountainbike routes Zeist in de sneeuw

Het is zo mooi in het bos op de mountainbike parcoursen van Zeist en Austerlitz. Het zijn echte pareltjes van Zeist, die mountainbikeroutes

Onthulling Eden
Onthulling Eden

Het kunstwerk Eden in Zeist is onthuld. Kunstenaar Ram Katzir legt uit hoe hij is gekomen tot deze beelden Een mooi verhaal bij een icoon voor Zeist.

Biga Bladblazer Boys
Biga Bladblazer Boys

Kijk even naar dit te leuke filmpje van de Biga Bladblazer Boys. De komende weken zijn ze weer op pad in Zeist. Dan kunnen de 80-plussers weer veilig gaan wandelen en glibber je op de fiets niet meer uit de bochten. Goed werk mannen!

Verlichte Truckparade Zeist
Verlichte Truckparade Zeist

Zaterdag 22 december 2018 reden vrachtwagens met kerstverlichting door Zeist en de inwoners kwamen massaal kijken. Hier is de film met beelden van verschillende plekken langs de route.

De vlaggenmast van Zeist
De vlaggenmast van Zeist

Elk jaar wordt op 't Rond de 80 jaar oude vlaggenmast opgebouwd. Vanwege de lengte van bijna 30 meter wordt de mast op zaterdagochtend vroeg op een karretje lopend naar 't Rond gebracht. Kijk naar deze prachtige beelden die Ieke Roelofs maakte.

Kamiel Maase beste hardloper van Nederland
Kamiel Maase beste hardloper van Nederland

Zondag gaan de marathonlopers weer van start in Amsterdam. Een goed moment op vooruit te kijken met de beste hardloper van Nederland. Maase woont in Zeist en loopt het liefst in de Zeister bossen. Hij werd 22x Nederlands Kampioen en is steeds recordhouder op 5 en 10km. nporadio1.nl ...

Maaltijd van Zeist in 't kort
Maaltijd van Zeist in 't kort

In deze week van De Maaltijd van Zeist gingen gemeenteraadsleden, ambtenaren en bestuurders op zoek naar recepten voor het goede leven van Zeist. Daarvoor spraken ze met inwoners van Zeist en kwamen terug met een schat aan suggesties. Kijk hier naar een eerste impressie of bekijk de hele afsluitende Late Night Show op: y ...

Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen
Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen

Mooie beelden van een rustieke wijngaard in Frankrijk? Welnee, dit is de Zeister Wijngaard Hoog Beek & Royen! Waar die verstopt zit? Nou, heel dicht bij, op 500m afstand van Het Rond. Wij zijn Zeist; altijd weer verrassend. Als je liked en deelt kunnen je facebook-vrienden ook genieten van dit bijzondere plekje in Zeist.

Eva de Goede wereldkampioen
Eva de Goede wereldkampioen

In augustus 2018 werd het vrouwenhockeyteam wereldkampioen. Dat was zeker ook dankzij de Zeisterse speelster Eva de Goede. Ze groeide op in Zeist, speelde bij Phoenix en Schaerweijde, werd 2x Olympisch kampioen en europees- en wereldkampioen. Eva de Goede was dit voorjaar als jurylid betrokken bij de verkiezing Beste Zeister Spo...

Eden
Eden

Kunstenaar Ram Katzir legt de laatste hand aan zijn beelden "Eden" die deze zomer op de 1e Hogeweg in Zeist worden geplaatst. Wil je daar mee over weten, kijk dan wat de kunstenaar over de beelden te vertellen heeft.

Deel dit op

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2019 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.