Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die vormen de Pareltjes van Zeist. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep. 
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Drone Jelte Keur oude postkantoor
Drone Jelte Keur oude postkantoor

Jelte Keur is de bekendste dronepiloot van Zeist. Hij werd beroemd met zijn beelden van de Domtoren boven de wolken en reist sindsdien als Keur Overview de wereld over . Gelukkig maakt hij ook nog wel eens opnames in Zeist, zoals deze spectaculaire doorvlieger door het torentje van het oude postkantoor aan het Rond. Kijk en bewo...

Let it snow in Zeist
Let it snow in Zeist

Misschien volgend jaar. Fijne kerst van Mel van zeistinbeeld.nl

Kerckebosch terugblik 2020
Kerckebosch terugblik 2020

De nieuwe wijk Kerckebosch bevindt zich in de afrondende fase. In 2020 zijn belangrijke projecten gerealiseerd en nieuwe plannen gepresenteerd. Wethouder Marcel Fluitman, Rob Wassenberg van woningbouwvereniging Woongoed en Evert-Jan Roelofsen van de Wijkontwikkelingsmaatschappij blikken terug op het afgelopen jaar en kijken. voo...

ZEIST, ZORG GOED VOOR ELKAAR
ZEIST, ZORG GOED VOOR ELKAAR

ZEIST, ZORG GOED VOOR ELKAAR begon als een initiatief van Victoria Ruijs van Theater Figi en gemeenteraadslid Vincent van Voorden samen met Paul Koster van de Facebookgroep ‘Zeist’, waarna Wij zijn Zeist, Leuk in Zeist, ZeisterMagazine, verkoop ruilhoekje zeist, Ondernemers Zeist en Netwerk Zeist volgden. Mooi hè, alle neuz...

De Weggeefwinkel wint vrijwilligersprijs
De Weggeefwinkel wint vrijwilligersprijs

De Weggeefwinkel Zeist uit Vollenhove wint de vrijwilligersprijs 2020 van € 2000. Kijk even naar dit filmpje als je wilt weten waarom.

Dikke kus door de brievenbus
Dikke kus door de brievenbus

Petra Koek en Anneke Lasterie hebben een actie op touw gezet om de ouderen in DenDolder een hart onder de riem te steken in de onzekere Coronatijd onder de naam 'Dikke Kus door de Brievenbus' Kinderen van de basisschool de Kameleon hebben een mooie tekening, knutsel, brief of kaart gemaakt. Vervolgens zijn die bij de ouderen in ...

Hart van Austerlitz
Hart van Austerlitz

Op 7 november 2020 wordt Hart van Austerlitz geopend. Hart van Austerlitz is het nieuwe dorpshuis, maar ook school en starters- en zorgwoningen, een aanpak die uniek is. Het is een bijzondere gebeurtenis, maar een groot feest met veel dorpsgenoten is niet mogelijk. Daarom leidt Jan Snijders van Austerlitz Zorgt in deze film bela...

Eden in coronatijd
Eden in coronatijd

Het hondje van de beeldengroep 'Eden' heeft genoeg van de anderhalvemeter maatschappij en kruipt weer lekker bij z'n baas. De kunstenaar/ontwerper van Eden, Ram Katzir maakte deze animatie.

Brandweerman Joris
Brandweerman Joris

Brandweerman Joris maakt vlog over zijn passie: brandweerman zijn. Onlangs was hij 24 uur lang te gast bij de brandweer in Zeist. Hier zijn een paar kleine stukjes van zijn vlog. Meer kun je zien op: wijzijnzeist.nl

Afscheid Floris Veenendaal
Afscheid Floris Veenendaal

Gemeenteraadslid Floris Veenendaal neemt op 15 september afscheid. Slotstadrtv zendt een interview met hem uit op dinsdag 15 september om 19:15 uur. Aansluitend kun je de raadsvergadering en het afscheid volgen op zeist.nl en bij SlotstadRTV op de kabel.

Dag de Breul
Dag de Breul

De leraren van De Breul missen hun leerlingen. Daarom maakten ze dit lied.

St Joseph kerkklokken
St Joseph kerkklokken

Je hoort de vertrouwde kerkklokken van de St Josephkerk aan de Rozenstraat maar zelden, omdat er momenteel geen kerkdiensten zijn. Maar op woensdagavonden om 19 uur zijn ze er weer, als troostgeluid in de cornonatijd. Kijk hier naar de klokken, maar ook naar dronebeelden vanaf dit centrale punt van Zeist. Bijna achthonderd kerke...

Zonder (liefde in tijden van corona)
Zonder (liefde in tijden van corona)

Stadsdichter Diet Groothuis maakte een gedicht over haar kijk op hoe de coronatijd ons leven bepaalt. Ze droeg het gedicht voor in het Walkart Park voor de camera van Kees Linnenbank.

Station Huis ter Heide
Station Huis ter Heide

Café Spitfire aan de Amersfoortseweg was zichtbaar in verval geraakt, maar er wordt hard gewerkt aan de restauratie. Niet terug naar een café, maar zoals het gebouw er honderd jaar geleden uitzag als treinstation Huis ter Heide.

Landelijk operationeel team corona
Landelijk operationeel team corona

Er is één plek waar alle logistiek/organisatorische zaken rond de coronacrisis samen komen. Dat is het 'Landelijk operationeel team corona' en dat zit in de kazerne van de brandweer Zeist. Kijk hier naar de uitleg van het NOS Journaal.

Even zwaaien
Even zwaaien

Mensen blijven zoveel mogelijk binnen en dat is vooral mensen die alleen zijn vervelend. Daarom gaat het programma 'OpSlot' van Slotstadrtv voor de rubriek 'Even Zwaaien' naar mensen toe zodat ze zo zwaaiend de groeten kunnen doen. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan even.

Papito sportman van Zeist 2019
Papito sportman van Zeist 2019

Papito Reigina is verkozen tot sportman van Zeist 2019. Hij is Nederlands kampioen pull-ups. In Kerckebosch realiseerde hij een calisthenicspark, waar hij een stimulans is voor zijn omgeving.

Power - Veerkracht op Leeftijd
Power - Veerkracht op Leeftijd

Mensen die klaar zijn met hun werkende leven, zijn vaak op zoek naar invulling van de volgende levensfase. Vroeger waren mensen die met pensioen gingen oud, nu is er ruimte voor nieuwe keuzes. De workshop 'Power - Veerkracht op leeftijd' helpt mensen met die keuzes. Deelnemers ervaren de workshop als zeer waardevol. Kijk hier na...

Winter Wonderland bedankt
Winter Wonderland bedankt

Een week geleden sloot de ijsbaan van Winter Wonderland Zeist. Winterwonderland was goed voor een maand lang leuke evenementen in Zeist. Kijk hier nog één keer terug.

Koninklijk bezoek Beukbergen
Koninklijk bezoek Beukbergen

Twee jaar geleden, op 22 november 2017, was koning Willem Alexander op bezoek bij het gerenoveerde woonwagenkamp Beukbergen. Beukbergen is een succesproject van Zeist waarbij een modderige chaos werd omgevormd naar een special wijk voor 'kampers'. En kijk 'ns hoe de koning werd ontvangen!

The making of 'Voor de Wind'
The making of 'Voor de Wind'

Op het Emmaplein in Zeist werd in juni 2019 het kunstwerk 'Voor de Wind' van Gabriel Lester onthult. In deze film achtergronden over het ontstaan van 'Voor de Wind'.

Deel dit op
Copyright © 2023 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.