Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die vormen de Pareltjes van Zeist. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep. 
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Even zwaaien
Even zwaaien

Mensen blijven zoveel mogelijk binnen en dat is vooral mensen die alleen zijn vervelend. Daarom gaat het programma 'OpSlot' van Slotstadrtv voor de rubriek 'Even Zwaaien' naar mensen toe zodat ze zo zwaaiend de groeten kunnen doen. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan even.

Onthulling Anne Frank boom
Onthulling Anne Frank boom

Een nazaat van de voormalige Anne Frankboom uit Amsterdam is geplant bij het landhuis de Breul. Boswachter Joris Hellevoort zorgde voor een gecertificeerde Anne Frankboom ter nagedachtenis aan de Joodse bewoners van de Breul, die zich in 1940 van het leven beroofden.

Papito sportman van Zeist 2019
Papito sportman van Zeist 2019

Papito Reigina is verkozen tot sportman van Zeist 2019. Hij is Nederlands kampioen pull-ups. In Kerckebosch realiseerde hij een calisthenicspark, waar hij een stimulans is voor zijn omgeving.

Power - Veerkracht op Leeftijd
Power - Veerkracht op Leeftijd

Mensen die klaar zijn met hun werkende leven, zijn vaak op zoek naar invulling van de volgende levensfase. Vroeger waren mensen die met pensioen gingen oud, nu is er ruimte voor nieuwe keuzes. De workshop 'Power - Veerkracht op leeftijd' helpt mensen met die keuzes. Deelnemers ervaren de workshop als zeer waardevol. Kijk hier na...

Winter Wonderland bedankt
Winter Wonderland bedankt

Een week geleden sloot de ijsbaan van Winter Wonderland Zeist. Winterwonderland was goed voor een maand lang leuke evenementen in Zeist. Kijk hier nog één keer terug.

Zo viert Zeist een feestje
Zo viert Zeist een feestje

Zo viert Zeist een feestje. Sinterklaas werd bij het gemeentehuis ontvangen door Coole Piet. En Hoe! Kijk dan...

Koninklijk bezoek Beukbergen
Koninklijk bezoek Beukbergen

Twee jaar geleden, op 22 november 2017, was koning Willem Alexander op bezoek bij het gerenoveerde woonwagenkamp Beukbergen. Beukbergen is een succesproject van Zeist waarbij een modderige chaos werd omgevormd naar een special wijk voor 'kampers'. En kijk 'ns hoe de koning werd ontvangen!

Wijngaard Hoog Beek & Royen Zeist
Wijngaard Hoog Beek & Royen Zeist

Op nog geen 500 meter van het gemeentehuis van Zeist bevindt zich de Wijngaard Hoog Beek & Royen. Zo komen er jaarlijks een paar duizend flessen, volgens de kenners, goed drinkbare wijn van een veldje uit het midden van Nederland. Het is een pareltje van Zeist!

The making of 'Voor de Wind'
The making of 'Voor de Wind'

Op het Emmaplein in Zeist werd in juni 2019 het kunstwerk 'Voor de Wind' van Gabriel Lester onthult. In deze film achtergronden over het ontstaan van 'Voor de Wind'.

Kakhiel in Zeist
Kakhiel in Zeist

Centrum Zeist gaat veel geld uitgeven om Zeist te promoten, maar dat hoef niet meer. Kakhiel, een fenomeen op social media, was in Zeist en maakte deze impressie. Dit moet je zien; briljant.

'Eden' - van kunstenaar Ram Katzir
'Eden' - van kunstenaar Ram Katzir

In 2018 maakte kunstenaar Ram Katzir de beeldengroep 'Eden' voor de gemeente Zeist. De zittende man en hond werden onmiddellijk omarmt door de Zeister inwoners en is inmiddels een eye-catcher voor Zeist. 'Eden' is te vinden in het 1e Hogeweg plantsoen.

Samen Duurzaam Zeist op dreef
Samen Duurzaam Zeist op dreef

De beweging Samen Duurzaam Zeist timmert aan de weg. Met ruim 20 projecten op de agenda kwamen deelnemers en belangstellenden bij elkaar om te kijken hoever ze zijn en wat er nog moet gebeuren. 't Was een inspirerende avond. Info: samenduurzaamzeist.nl

Biga Bladblazer Boys
Biga Bladblazer Boys

De straten in Zeist worden elke herfst bladvrij geblazen door de mannen van de Biga Groep, de sociale werkvoorziening van Zeist en omgeving. Dank je wel Biga Bladblazer Boys.

De moestuin de Grift
De moestuin de Grift

Zo nu en dan stuit je op een verborgen pareltje, zoals de Moestuin de Grift in Zeist-West. Emina Zorlak, presentator van het tv-programma de Keuken van Utrecht ging op bezoek bij de Moestuin de Grift en laat zich verrassen door wat daar groeit en hoe de deelnemers daar samen aan werken.

Hek in Den Dolder
Hek in Den Dolder

De gemeente Zeist wil er met een hek voor zorgen dat clienten van de zorginstelling Fivoor niet meer door de wijk Duivenhorst lopen. Het plan roept veel discussie op. Burgemeester Janssen licht de plannen toe in de gemeenteraadsvergadering van 17 september 2019.

Team Jesper runs the World
Team Jesper runs the World

Toen zijn kleine neefje Jesper overleed aan leukemie, startte zijn oom Jeroen Kooijman een actie om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Jeroen en zijn Team Jesper runs the World lopen marathons en hebben inmiddels € 150.000 sponsorgeld gegenereerd. In zijn gedachte is hij bij zijn zus en zwager en hun...

Lancering Elektrische Deelauto Zeist
Lancering Elektrische Deelauto Zeist

www.samenslimrijden-zeist.nl, zo heet de site waar je terecht kunt voor een elektrische deelauto. Best een interessant idee om met een groep mensen een auto te delen en dan meteen ook over te stappen op elektrisch rijden. Kijk maar hoe dat werkt.

Mountainbike routes Zeist in de sneeuw
Mountainbike routes Zeist in de sneeuw

Het is zo mooi in het bos op de mountainbike parcoursen van Zeist en Austerlitz. Het zijn echte pareltjes van Zeist, die mountainbikeroutes

Onthulling Eden
Onthulling Eden

Het kunstwerk Eden in Zeist is onthuld. Kunstenaar Ram Katzir legt uit hoe hij is gekomen tot deze beelden Een mooi verhaal bij een icoon voor Zeist.

Verlichte Truckparade Zeist
Verlichte Truckparade Zeist

Zaterdag 22 december 2018 reden vrachtwagens met kerstverlichting door Zeist en de inwoners kwamen massaal kijken. Hier is de film met beelden van verschillende plekken langs de route.

De vlaggenmast van Zeist
De vlaggenmast van Zeist

Elk jaar wordt op 't Rond de 80 jaar oude vlaggenmast opgebouwd. Vanwege de lengte van bijna 30 meter wordt de mast op zaterdagochtend vroeg op een karretje lopend naar 't Rond gebracht. Kijk naar deze prachtige beelden die Ieke Roelofs maakte.

Deel dit op
Copyright © 2021 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.