Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die vormen de Pareltjes van Zeist. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep. 
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Eden in coronatijd
Eden in coronatijd

Het hondje van de beeldengroep 'Eden' heeft genoeg van de anderhalvemeter maatschappij en kruipt weer lekker bij z'n baas. De kunstenaar/ontwerper van Eden, Ram Katzir maakte deze animatie.

Brandweerman Joris
Brandweerman Joris

Brandweerman Joris maakt vlog over zijn passie: brandweerman zijn. Onlangs was hij 24 uur lang te gast bij de brandweer in Zeist. Hier zijn een paar kleine stukjes van zijn vlog. Meer kun je zien op: wijzijnzeist.nl

Afscheid Floris Veenendaal
Afscheid Floris Veenendaal

Gemeenteraadslid Floris Veenendaal neemt op 15 september afscheid. Slotstadrtv zendt een interview met hem uit op dinsdag 15 september om 19:15 uur. Aansluitend kun je de raadsvergadering en het afscheid volgen op zeist.nl en bij SlotstadRTV op de kabel.

Dag de Breul
Dag de Breul

De leraren van De Breul missen hun leerlingen. Daarom maakten ze dit lied.

St Joseph kerkklokken
St Joseph kerkklokken

Je hoort de vertrouwde kerkklokken van de St Josephkerk aan de Rozenstraat maar zelden, omdat er momenteel geen kerkdiensten zijn. Maar op woensdagavonden om 19 uur zijn ze er weer, als troostgeluid in de cornonatijd. Kijk hier naar de klokken, maar ook naar dronebeelden vanaf dit centrale punt van Zeist. Bijna achthonderd kerke...

Zonder (liefde in tijden van corona)
Zonder (liefde in tijden van corona)

Stadsdichter Diet Groothuis maakte een gedicht over haar kijk op hoe de coronatijd ons leven bepaalt. Ze droeg het gedicht voor in het Walkart Park voor de camera van Kees Linnenbank.

Station Huis ter Heide
Station Huis ter Heide

Café Spitfire aan de Amersfoortseweg was zichtbaar in verval geraakt, maar er wordt hard gewerkt aan de restauratie. Niet terug naar een café, maar zoals het gebouw er honderd jaar geleden uitzag als treinstation Huis ter Heide.

Landelijk operationeel team corona
Landelijk operationeel team corona

Er is één plek waar alle logistiek/organisatorische zaken rond de coronacrisis samen komen. Dat is het 'Landelijk operationeel team corona' en dat zit in de kazerne van de brandweer Zeist. Kijk hier naar de uitleg van het NOS Journaal.

Even zwaaien
Even zwaaien

Mensen blijven zoveel mogelijk binnen en dat is vooral mensen die alleen zijn vervelend. Daarom gaat het programma 'OpSlot' van Slotstadrtv voor de rubriek 'Even Zwaaien' naar mensen toe zodat ze zo zwaaiend de groeten kunnen doen. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan even.

Papito sportman van Zeist 2019
Papito sportman van Zeist 2019

Papito Reigina is verkozen tot sportman van Zeist 2019. Hij is Nederlands kampioen pull-ups. In Kerckebosch realiseerde hij een calisthenicspark, waar hij een stimulans is voor zijn omgeving.

Power - Veerkracht op Leeftijd
Power - Veerkracht op Leeftijd

Mensen die klaar zijn met hun werkende leven, zijn vaak op zoek naar invulling van de volgende levensfase. Vroeger waren mensen die met pensioen gingen oud, nu is er ruimte voor nieuwe keuzes. De workshop 'Power - Veerkracht op leeftijd' helpt mensen met die keuzes. Deelnemers ervaren de workshop als zeer waardevol. Kijk hier na...

Winter Wonderland bedankt
Winter Wonderland bedankt

Een week geleden sloot de ijsbaan van Winter Wonderland Zeist. Winterwonderland was goed voor een maand lang leuke evenementen in Zeist. Kijk hier nog één keer terug.

Koninklijk bezoek Beukbergen
Koninklijk bezoek Beukbergen

Twee jaar geleden, op 22 november 2017, was koning Willem Alexander op bezoek bij het gerenoveerde woonwagenkamp Beukbergen. Beukbergen is een succesproject van Zeist waarbij een modderige chaos werd omgevormd naar een special wijk voor 'kampers'. En kijk 'ns hoe de koning werd ontvangen!

The making of 'Voor de Wind'
The making of 'Voor de Wind'

Op het Emmaplein in Zeist werd in juni 2019 het kunstwerk 'Voor de Wind' van Gabriel Lester onthult. In deze film achtergronden over het ontstaan van 'Voor de Wind'.

Kakhiel in Zeist
Kakhiel in Zeist

Centrum Zeist gaat veel geld uitgeven om Zeist te promoten, maar dat hoef niet meer. Kakhiel, een fenomeen op social media, was in Zeist en maakte deze impressie. Dit moet je zien; briljant.

Samen Duurzaam Zeist op dreef
Samen Duurzaam Zeist op dreef

De beweging Samen Duurzaam Zeist timmert aan de weg. Met ruim 20 projecten op de agenda kwamen deelnemers en belangstellenden bij elkaar om te kijken hoever ze zijn en wat er nog moet gebeuren. 't Was een inspirerende avond. Info: samenduurzaamzeist.nl

Biga Bladblazer Boys
Biga Bladblazer Boys

De straten in Zeist worden elke herfst bladvrij geblazen door de mannen van de Biga Groep, de sociale werkvoorziening van Zeist en omgeving. Dank je wel Biga Bladblazer Boys.

De moestuin de Grift
De moestuin de Grift

Zo nu en dan stuit je op een verborgen pareltje, zoals de Moestuin de Grift in Zeist-West. Emina Zorlak, presentator van het tv-programma de Keuken van Utrecht ging op bezoek bij de Moestuin de Grift en laat zich verrassen door wat daar groeit en hoe de deelnemers daar samen aan werken.

Hek in Den Dolder
Hek in Den Dolder

De gemeente Zeist wil er met een hek voor zorgen dat clienten van de zorginstelling Fivoor niet meer door de wijk Duivenhorst lopen. Het plan roept veel discussie op. Burgemeester Janssen licht de plannen toe in de gemeenteraadsvergadering van 17 september 2019.

Team Jesper runs the World
Team Jesper runs the World

Toen zijn kleine neefje Jesper overleed aan leukemie, startte zijn oom Jeroen Kooijman een actie om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Jeroen en zijn Team Jesper runs the World lopen marathons en hebben inmiddels € 150.000 sponsorgeld gegenereerd. In zijn gedachte is hij bij zijn zus en zwager en hun...

Lancering Elektrische Deelauto Zeist
Lancering Elektrische Deelauto Zeist

www.samenslimrijden-zeist.nl, zo heet de site waar je terecht kunt voor een elektrische deelauto. Best een interessant idee om met een groep mensen een auto te delen en dan meteen ook over te stappen op elektrisch rijden. Kijk maar hoe dat werkt.

Deel dit op
Copyright © 2021 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.