Duurzaam Zeist

Sloop informatiecentrum Kerckebosch
Sloop informatiecentrum Kerckebosch

Typisch Kerckebosch! De circulaire sloop van het voormalig informatiecentrum Kerckebosch Zeist. De materialen die hier vandaan komen, worden hergebruikt in de watertoren Overvecht in Utrecht. “Zo zorgen we dat materialen weer een maatschappelijke functie krijgen” Duurzaam, sociaal en innovatief.

Austerlitz Duurzaam
Austerlitz Duurzaam

Op 2 en 9 november 2019 is de Nationale Duurzame Huizenroute. Je kunt kijken in huizen die veel verduurzamingstappen hebben gezet. Op 2 november kun je deze woning uit 1928 in Austerlitz bezoeken. Kijk maar wat de eigenaren daar allemaal hebben gedaan! Meer info: duurzamehuizenroute.nl

Nieuwe energie voor Zeist
Nieuwe energie voor Zeist

De gemeente Zeist is eigenaar van een groot aantal gebouwen. In het kader van de klimaatdoelstellingen verduurzaamt de gemeente deze panden. Wethouder Catsburg legt uit wat er gerealiseerd is.

Impact Awards Duurzaam Zeist 2019 uitreiking
Impact Awards Duurzaam Zeist 2019 uitreiking

In 2019 kregen drie duurzame Zeister initiatieven de Impact Event Duurzaam Zeist - Award 2019 uitgereikt. "Van het gas af, waar wachten we op." van Jan van de Bremer kreeg de Private Award, "Insulution - Comfort Dak B.V" won de Business Award en "Samen Slim Rijden Zeist" de publieksprijs. In het filmpje zie je welke bijzondere dingen er in Zeist ge...

Kerckebosch Zeist - regenwater
Kerckebosch Zeist - regenwater

Op 23 maart 2019 is Operatie Steenbreek in Zeist van start gegaan: stenen uit de tuin en groen erin, om wateroverlast te voorkomen. In de wijk Kerckebosch is verstening vanaf het begin van de nieuwbouw vermeden. Daar gaat het regenwater al meteen de grond in. Kijk dan wat een mooie wijk.

Samen Duurzaam Zeist op dreef
Samen Duurzaam Zeist op dreef

De beweging Samen Duurzaam Zeist timmert aan de weg. Met ruim 20 projecten op de agenda kwamen deelnemers en belangstellenden bij elkaar om te kijken hoever ze zijn en wat er nog moet gebeuren. 't Was een inspirerende avond. Info: samenduurzaamzeist.nl

WNF campagne met Zeister Lilly
WNF campagne met Zeister Lilly

Het Wereld Natuur Fonds - WWF lanceert een campagne waarin jongeren volwassenen oproepen beter op onze aarde te passen. In de film zie onze Zeister Lillys Plastic Pickup die aandacht vraagt voor de alsmaar groeiende berg plastic afval die in de oceanen techt komt.

Vleermuizen in Kerckebosch
Vleermuizen in Kerckebosch

Sinds de transitie van flatwijk naar de nieuwe inrichting van Kerckebosch neemt het aantal vleermuizen toe. Dat gaat niet vanzelf. Heidevelden in de wijk dragen daaraan bij, maar dat is niet het enige.

Kerckebosch natuurinclusief bouwen
Kerckebosch natuurinclusief bouwen

De nieuwe wijk Kerckebosch wordt gebouw in een bestaand bos. Er wordt "natuur inclusief" gebouwd. Dat zie je terug in hoe de bebouwing en de natuur in elkaar overgaan, maar ook in het natuurbeheer. In 2019 worden daarom uitheemse bomen vervangen door inlandse boomsoorten.

Zonnepanelen A28
Zonnepanelen A28

De snelwegen rond Zeist zorgen voor veel fijnstof en dat is slecht voor de gezondheid. D66-Zeist bepleit onderzoek naar overkapping van de A28 met daarop zonnepanelen. Best slim, minder fijnstof en opbrengst van zonne-energie.

Lancering Elektrische Deelauto Zeist
Lancering Elektrische Deelauto Zeist

www.samenslimrijden-zeist.nl, zo heet de site waar je terecht kunt voor een elektrische deelauto. Best een interessant idee om met een groep mensen een auto te delen en dan meteen ook over te stappen op elektrisch rijden. Kijk maar hoe dat werkt.

World Cleanup Day Zeist
World Cleanup Day Zeist

Op 15 september wordt er op de hele wereld schoongemaakt. Zo ook in Zeist. World Cleanup Day Zeist start om 10 uur. Kijk hier wat jij kunt doen: facebook.com

Elektrische deelbakfiets
Elektrische deelbakfiets

In Zeist kun je een elektrische deelbakfiets lenen. Zo kun je zonder gebruik van een auto toch zware spullen vervoeren. De deelbakfietsen staat op verschillende plaatsen in Zeist en zijn te gebruiken via een app.

Het grote Zeister Afvaldebat 2018
Het grote Zeister Afvaldebat 2018

Afval houdt alle Zeistenaren bezig. Op woensdagavond 12 december is er in de bibliotheek een discussie avond over afval: Het Grote Zeister Afvaldebat. Aanwezig de Zeister wethouder afval en een vertegenwoordiger van Samen Duurzaam Zeist. Hoogleraar Raymond Gardus verzorgt een inleiding. Er zijn drie stellingen over afval waar je nu al op kunt reage...

Triodos Bank Zeist
Triodos Bank Zeist

Niet alleen bij station Driebergen wordt gebouwd. Vlak daarnaast, op landgoed De Reehorst verrijst het nieuwe gebouw van de Triodos Bank. Het gebouw is een ontwerp van architect Thomas Rau, die het pand van het Wereldnatuurfonds verduurzaamde en het nieuwe gemeentehuis in Zeist ontwierp. In deze film krijg je een mooi beeld van de plannen en de bou...

Dr. Groen - Stankoverlast container
Dr. Groen - Stankoverlast container

Het wordt weer warm en dan kan de groene afvalbak enorm stinken. Dr Groen, de specialist van onze vuilophaler RMN heeft verrassend eenvoudige tips.

World Cleanup Day - troeptrimmen
World Cleanup Day - troeptrimmen

'Plogging' heet 't als mensen hardlopend zwerfvuil opruimen tijdens World Cleanup Day op 15 september. In Zeist noemen ze het 'troeptrimmen'. Iedereen kan meedoen: facebook.com

Elektrische bakfiets in Zeist
Elektrische bakfiets in Zeist

Zeist heeft elektrische deelbakfietsen. Het concept elektrisch bakfiets werd in de tweede wereldoorlog al gebruikt toen er een groot benzine tekort was. Nu zien we ze weer terug om minder CO2 uitstoot te realiseren.

De Groene Winkel Zeist
De Groene Winkel Zeist

Bij goed eten hoort ook de keuze om verantwoord geproduceerd eten te kopen. Zeist zit goed met een grote Groene Winkel en dat is nog niet zo vanzelfsprekend, dus daar mag je best trots op zijn. De groene Winkel organiseert elk jaar hun WINKELFEEST, met een buiten een markt.

Triodos Bank
Triodos Bank

Steeds meer mensen kiezen voor een bank die verantwoord investeert. De Triodos Bank doet dat. En heeft het hoofdkantoor in Zeist. Als ze dan een filmpje maken, kiezen De Groene Winkel in Zeist als voorbeeld voor dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo heb je twee belangrijke economische spelers uit Zeist bij elkaar.

De Boswerf Zeist - beste uitje 2017
De Boswerf Zeist - beste uitje 2017

Bezoekerscentrum De Boswerf heeft de eerste prijs "beste uitje 2017” van de provincie Utrecht gewonnen in de categorie “outdoor". Nog nooit geweest? De Boswerf vind je in het Zeisterbos, niet ver van het Hertenkamp: boswerf.nl

Deel dit op

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2019 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.