Kijk er is nog meer

Hieronder de top 10

Onderduiken in Zeist
Onderduiken in Zeist

Iedereen kent Anne Frank en het Achterhuis. Dit is het verhaal van een onderduikadres in Zeist, waar de onderduikruimte nog precies zo is als 60 jaar geleden. Bekijk hier de volledige mini-docu: wijzijnzeist.nl

Ontploffing Zeister gasfabriek
Ontploffing Zeister gasfabriek

Hij zal het nooit vergeten, de ontploffing van de gasfabriek aan de Steynlaan. Evert van Tellingen was twaalf jaar toen 1962 Zeist werd opgeschrikt door een enorme ontploffing. Een tank van de gasfabriek aan de Steynlaan vloog meters hoog de lucht in, met één dode en enorme schade als gevolg. RTV Utrecht maakt een reconstructie met oude filmbeeld...

Sloop flat Irenelaan Kerckebosch
Sloop flat Irenelaan Kerckebosch

Na 55 jaar werd een begin gemaakt met de sloop van de flats in de Zeister wijk Kerckebosch. Op 17 januari 2015 namen de oud bewoners afscheid van hun woonomgeving, waar ze een groot deel van hun leven hadden doorgebracht.

Koffieverkoop station Driebergen-Zeist 1959
Koffieverkoop station Driebergen-Zeist 1959

Uniek in Nederland was de koffieverkoop op Stationsgebied Driebergen-Zeist. Een hele familie, met dienbladen vol koffie, bestormde het perron en bediende in een paar minuten de hele trein. Dit prachtige, nostalgische filmpje uit 1959 mag je niet missen.

Schaapskudde Kerckebosch
Schaapskudde Kerckebosch

Waar zie je nou een schaapskudde midden in een woonwijk de hei kort grazen? In Zeist in de wijk Kerckebosch! Is dat dan toch de mooiste wijk van Zeist?

Zo viert Zeist een feestje
Zo viert Zeist een feestje

Zo viert Zeist een feestje. Sinterklaas werd bij het gemeentehuis ontvangen door Coole Piet. En Hoe! Kijk dan...

Steffi Pous uit Zeist - Mooiste Meisje van de Klas
Steffi Pous uit Zeist - Mooiste Meisje van de Klas

De Zeisterse Steffi de Pous was hoofdpersoon in het tv programma "Het mooiste meisje van de klas". In dit filmpje de Zeister fragmenten uit die aflevering met een mooi tijdsbeeld over de Stichtse Vrije School en La Dada van 20 jaar geleden.

"Uitgespeeld" over Peter van den Bosch

Peter van den Bosch, eigenaar van de bekende Zeister speelgoedwinkel Peter's Pakhuis overleed in 2017 als gevolg van de slopende ziekte ALS. De documentaire "Uitgespeeld" volgt Peter gedurende zijn laatste drie jaren. Deze twee minuten geven een zeer aangrijpende indruk van de film, die op 24 juni 2018 bij de NPO te zien was.

Ashtonia - Slot Zeist; een terugblik
Ashtonia - Slot Zeist; een terugblik

In 2017 veroverden de Ashton Brothers Zeist met hun wervelende theatershow. Op 8 januari zijn ze te gast tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist met een optreden op het plein van SlotZeist. Dat de dè kans om de Ashton Brothers in actie te zien, maar 8 januari is slechts een opwarmertje. Ze komen in juni 2018 weer een hele maand naar Ze...

Biga Bladblazer Boys
Biga Bladblazer Boys

De straten in Zeist worden elke herfst bladvrij geblazen door de mannen van de Biga Groep, de sociale werkvoorziening van Zeist en omgeving. Dank je wel Biga Bladblazer Boys.

 

Deel dit op
Copyright © 2023 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.