Zeist van boven

Sneeuw in Zeist - 1 april 2022
Sneeuw in Zeist - 1 april 2022

't Is toch een bijzonder gezicht om op 1 april Zeist zo wit van boven te bekijken. Mel Boas maakt deze beelden van Slot Zeist en omgeving met een wit poederlaagje.

IJspret op de Slotvijver
IJspret op de Slotvijver

Niets wijst op een winter in 2022, maar een jaar geleden was Nederland tijdens het twee weekend van februari in de ban van schaatsen. Onze Zeister drone-profi Jelte Keur maakte deze beelden van ijspret op de slotvijver. Meer dronefilms van Jelte Keur: keuroverview.nl

Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz

Oh ja, daarom vinden we het allemaal zo fijn om in Zeist te wonen: de groene omgeving. De PYRAMIDE van AUSTERLITZ is een heel bijzondere plek in ’t groen. Kijk dan wat mooi! Eigenlijk staat-ie op de grond van Woudenberg, maar ja, Austerlitz; dat is toch echt Zeist!

Zwembad Dijnselburg - Vogelvlucht
Zwembad Dijnselburg - Vogelvlucht

Moet je kijken wat een prachtige beelden van Zeist uit de lucht. Sinds kort ligt dit dak van Zwembad Dijnselburg vol zonnepanelen. En ook op een heleboel andere daken van gemeentelijke gebouwen. In dit filmpje zie wat er allemaal gebeurt. youtu.be

Landgoed Vollenhove
Landgoed Vollenhove

Vlak voor je vanuit Utrecht Zeist binnenkomt, staat het prachtige huis Vollenhove. Landgoed Vollenhove wordt nog steeds particulier bewoond door vier kleinkinderen van de eigenaar die het in 1922 kocht. Kijk eens hoe mooi dat er vanuit de lucht uitziet.

Huize Schaerweijde
Huize Schaerweijde

Zeist op z’n mooist. Er zijn in Zeist meer dan 50 van deze “buitenplaatsen" te vinden. Huize Schaerweijde aan de Utrechtseweg / Schaerweijdelaan is een van die “Parels van de Stichtse Lustwarande”. Het ligt er prachtige bij in het zomerse groen. Het kantoorgebouw Huize Schaerweijde is te huur.

Pyramide van Austerlitz in de sneeuw
Pyramide van Austerlitz in de sneeuw

De Pyramide van Austerlitz is een bijzondere plek met een bijzonder verhaal. De winter geeft het plaatje toch nog een extra dimensie.

Deel dit op
Copyright © 2023 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.