Bedrijvigheid

Bedrijven en bedrijvigheid te over in Zeist niet alleen het aantal van 6000 bedrijven maar ook de eyecatchers. De KNVB-Campus en de hoofdkantoren van het Wereld Natuur Fonds en de Triodosbank zijn landelijk bekend. Naast dienstverlening kent Zeist ook maakindustrie, zoals bij de wereldwijd bekende orgelpijpenfabriek Stinkens en de Remia fabriek in Den Dolder.

Specialisten

De lijst van genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van Zeist is jaarlijks goed voor verrassingen. Succesvolle specialisten winnen de prijzen. Innovators als Speed Comfort lopen vooruit op het gebied van duurzaamheid. Een sportwinkel als Sunny Camp is bekend in de wijde omgeving vanwege service en kwaliteit. Dienstverlener E-Village is een grote speler is een specialistische markt, onbekend bij de consument, terwijl iedere Nedelander vrijwel dagelijks met de producten van het bedrijf in aanraking komt.

Nieuw

Het Zeister videoproductiebedrijf PenningsMedia maakt bedrijfsfilms in heel Nederland en dus ook voor Zeister bedrijven. Pennings Media innoveert ook, zoals met deze 360 graden beelden. We kennen de 360 graden beelden van Funda en Facebook. Nu is het ook mogelijk om 360 graden beeld op de site van een bedrijf te plaatsen, zoals hier de mooiste zaal van Slot Zeist.

De Huiswerkfabriek - Werken aan Leren
De Huiswerkfabriek - Werken aan Leren

Steeds meer leerlingen hebben hulp nodig bij hun schoolwerk. Om huiswerk op tijd te maken, voor te bereiden voor de brugklas, klaarstomen voor toetsen of examen of om een slecht vak bij te spijkeren. De Huiswerkfabriek in het centrum van Zeist helpt daarbij, niet alleen met deskundige docenten, maar ook in een prettige sfeer.

Zeister Pakket
Zeister Pakket

In Het Zeister Pakket werken Zeister winkeliers samen. Deze week bieden ze een moederdagpakket aan: verschillende moederdagcadeau's, allemaal uit Zeister winkels in één pakket. Dat is nog eens 'Zeist steunt de Zeister ondernemers'! Hier bestellen, zaterdag in huis. hetzeisterpakket.nl

Sunny Camp 3D scan voor wandelschoenen
Sunny Camp 3D scan voor wandelschoenen

Knellende of schurende wandelschoenen kunnen je wandelplezier vervelend verstoren. Hoe vind je de ideale wandelschoen, die perfect bij jouw voeten past? Sportspecialist Sunny Camp maakt een 3D scan van je voeten en zoekt met die gegevens de beste schoen. Nooit meer pijn aan je voeten!

De Groene Schuur Zeist
De Groene Schuur Zeist

Groen Links in Zeist kent elk jaar een prijs toe aan een duurzaam initiatief. De 'groene pluim' 2020 ging naar De Groene Schuur Zeist, een groep mensen, die collectief groente, fruit en kaas rechtstreeks inkoopt bij de boeren in de omgeving. Kijk maar hoe dat werkt.

Kramer & van Doorn - ook online
Kramer & van Doorn - ook online

De corona lockdown is slecht nieuws voor de winkels. Daarom is het juist nu belangrijk om ook online bij je lokale winkel te kopen. Olaf Tigchelaar van Boekhandel Kramer & van Doorn Zeist legt uit hoe gemakkelijk dat is en tegen de dezelfde kosten als bij de grote webwinkels.

Sloop Rabo computercentrum
Sloop Rabo computercentrum

Het voormalige computercentrum van de Rabobank wordt gesloopt. De sloop vind plaats achter de hekken van het zwaar beveiligde gebouw, maar tijdens de Demolition-Day van sloper Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek konden mensen een kijkje nemen. En dit is wat er allemaal te zien was.

Slotstadstudio in de bieb
Slotstadstudio in de bieb

Bibliotheek Idea is deze zomer vernieuwd. De inrichting is getransformeerd van leeszaal naar ontmoetingscentrum, lokale radio Slotstad-RTV heeft zijn intrek genomen en er is een medialab geopend. Zo ziet dat er uit.

Online lezing Arjan Erkel
Online lezing Arjan Erkel

Twintig jaar geleden werd Arjan Erkel van Artsen zonder Grenzen 607 dagen gegijzeld in Dagestan. Op 21 januari geeft hij een online lezing en plaatst zijn ervaringen van toen in het licht van de lockdown van nu. De Zeister groothandel in hotel- en keukenapparatuur AKB biedt de lezing aan als alternatief voor hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie aan al...

WOODZ
WOODZ

Nieuw onder 't dak van Het Jagershuys in Zeist: WOODZ. Geen pannekoeken, maar driegangen diner. Ziet er lekker en gezellig uit. Als je naar dit filmpje kijkt ga meteen reserveren.

Dirk Makelaars
Dirk Makelaars

Moet je kijken hoe DIRK Makelaars zich in Zeist op de kaart zet. Wat een prachtig filmpje!

Sunny Camp bij Hart van Nederland
Sunny Camp bij Hart van Nederland

De winkels hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. SBS's Hart van Nederland ging in Zeist bij Sunny Camp kijken wat de gevolgen in de praktijk zijn. Eigenaar Ben Greeven heeft geen vrolijk verhaal.

Proeflokaal Brewers
Proeflokaal Brewers

Goed nieuws voor bierliefhebbers in Zeist. De Zeister bier Brouwerij Thorhem opent Proeflokaal Brewers aan het einde van de Slotlaan. Kijk naar de film voor de plannen. Voor de inrichting is een crowdfunding gestart. Info: crowdaboutnow.nl

De Notenwinkel van Zeist in de prijzen.
De Notenwinkel van Zeist in de prijzen.

De Notenwinkel van Zeist is, net als in 2014, verkozen tot de 'Beste Notenwinkel van Nederland'. In 2017 was de winkel "Zeister Ondernemer van ’t Jaar". Dat kan geen toeval zijn. Het zonnige terras met uitzicht op het prachtige kunstwerk ‘Eden' is nog een belangrijke extra.

Kramer & Van Doorn online
Kramer & Van Doorn online

Een boek online bestellen kun het beste doen bij de lokale boekhandel. Je betaalt dezelfde prijs en krijgt dezelfde leveringsvoorwaarden. En ook belangrijk; je steunt je eigen boekwinkel! Olaf Tigchelaar van Boekhandel Kramer & van Doorn Zeist legt uit hoe je dat doet.

'Vaasje van Rutte' voor Kramer & van Doorn
'Vaasje van Rutte' voor Kramer & van Doorn

Boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist werd door minister Stef Blok van buitenlandse zaken in het zonnetje gezet. De boekwinkel heeft een prominente plek in Zeist in een tijd dat winkels het moeilijk hebben. Sandra en Erik van Doorn kregen van de minister een 'vaasje van Rutte' als symbool voor hun inzet als 'doeners' van Nederland.

Running Zeist
Running Zeist

Veel mensen lopen wel eens hard voor hun gezondheid, maar de meesten vinden het moeilijk om dat regelmatig te doen. Bij RunningZeist vind je groepjes die samen lopen, aangevoerd door de leukste trainer van Zeist (vinden zij zelf...). Zo wordt wekelijks lopen leuk, gezellig en gevarieerd. Kijk maar in dit filmpje wat een plezier ze hebben.Info: www ...

E-Village Zeist
E-Village Zeist

E-Village verstuurt dagelijks 10 tot 16 miljoen e-mails. Dat zijn bijvoorbeeld bevestigingen van boekingen en aankopen. Met dat e-mailverkeer verzameld E-Village data om campagnes te ontwikkelen. E-Village doet dat voor 300 grote bedrijven.

Slot Zeist top trouwlocatie
Slot Zeist top trouwlocatie

Kijk dan hoe Slot Zeist zich als trouwlocatie op de kaart zet. Op zondag 19 april gaat de geplande open dag voor bruidsparen niet door, maar er is wel een online alternatief. Je kunt je aanmelden voor een virtuele rondleiding: zeist.link

Bernax racesimulator
Bernax racesimulator

Formule 1coureurs bereiden zich voor met zeer geavanceerde race-simulators. Het bedrijf dat die simulators maakt zit aan de Bergweg in Zeist. Bernax Race Simulators won de Rabo innovatieprijs tijdens de verkiezing beste ondernemer in Zeist in 2018.

KNVB Campus, een speciale rondleiding
KNVB Campus, een speciale rondleiding

Iedereen kent Zeist van het KNVB centrum, maar weten de Zeistenaren wel hoe mooi het is sinds de verbouwing van 2016? Hier is niet alleen een rondleiding, maar het is ook nog een heel leuk filmpje.

Deel dit op
Copyright © 2021 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.