'Missing Man' boven vliegveld Soesterberg
'Missing Man' boven vliegveld Soesterberg

F-16 vliegtuigen hoor je niet meer boven Zeist, behalve op 1 juli. Dan herdenkt de luchtmacht het overleden personeel. Tussen 11.30 en 12.00 uur zal de “missing man” formatie over de locatie vliegen waarbij uit eerbetoon één toestel afbuigt uit een formatie van vier F-16’s. Op die plaats ontstaat dan een gat, dat symbool staat voor de missi...

sluiting soesterberg
sluiting soesterberg

Deze maand 10 jaar geleden sloot vliegveld Soesterberg. In Zeist herinneren we ons vooral de duizenden Amerikanen van de basis en het lawaai van de straaljagers. Historicus Maarten van Rossum blikt terug op die Amerikaanse jaren met oa restaurant Spitfire, de komst van MacDrive en de bunkers en schuilkelders. Hier vast een voorproefje en dit is de ...

Update station Driebergen Zeist
Update station Driebergen Zeist

Je kunt je niet voorstellen hoeveel werk er in 10 dagen is verricht bij station Driebergen. Station Driebergen-Zeist wordt verbouwd. De periode in augustus 2018, waarin er twee weken geen treinen rijden, is één van de spannendste in de hele bouw. Kijk naar deze indrukwekkende update.

Timelaps spoordek station Driebergen
Timelaps spoordek station Driebergen

In twee dagen tijd is het nieuwe spoordek van station Driebergen op z'n plek geschoven. Kijk nou naar dit hoogstends staaltje techniek! Straks gaan de auto's onder dit gevaarte doorrijden.

Station Driebergen - Zeist animatie
Station Driebergen - Zeist animatie

We hebben allemaal genoeg van de files bij Station Driebergen-Zeist. Nog even doorzetten en dan loopt het verkeer soepel (onder)door. In deze film kun je zien hoe het uiteindelijk allemaal uit gaat zien. Op zaterdag 2 juni 2018 is er een open dag op de bouwplaats. Daar kun je kijken en uitleg krijgen over de werkzaamheden.

Secret Operation 610
Secret Operation 610

Tussen de bunkers van Vliegbasis Soesterberg kun je zomaar dit vreemde apparaat tegenkomen. Het heet Secret Operations 610; bizar. Meer weten? Meld je aan voor een rondleiding fietsexcusie. Je kijkt je ogen uit! bit.ly

Henschotermeer - atletiekcross
Henschotermeer - atletiekcross

De Zeister atletiekvereniging Fit organiseert geregeld wedstrijden voor de jeugd in het Panbos, maar was deze keer uitgeweken naar het Henschotermeer. Dat leverde deze mooie plaatjes op.

Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz

Oh ja, daarom vinden we het allemaal zo fijn om in Zeist te wonen: de groene omgeving. De PYRAMIDE van AUSTERLITZ is een heel bijzondere plek in ’t groen. Kijk dan wat mooi! Eigenlijk staat-ie op de grond van Woudenberg, maar ja, Austerlitz; dat is toch echt Zeist!

Landgoed Vollenhove
Landgoed Vollenhove

Vlak voor je vanuit Utrecht Zeist binnenkomt, staat het prachtige huis Vollenhove. Landgoed Vollenhove wordt nog steeds particulier bewoond door vier kleinkinderen van de eigenaar die het in 1922 kocht. Kijk eens hoe mooi dat er vanuit de lucht uitziet.

Vliegbasis Soesterberg - Shelters
Vliegbasis Soesterberg - Shelters

Op de grens van Zeist en Soest ligt vliegveld Soesterberg. Jarenlang was het terrein hermetisch afgesloten, maar nu is er vrije toegang. Zo kun je vlak bij de bunkers komen, waar de straaljagers stonden. RTV Utrecht zond een mooie serie uit over de vliegbasis. De fragment “shelters” komt daar uit. Wil je de hele serie zien: Deel 1 www ....

Broedseizoen om vliegveld Soesterberg
Broedseizoen om vliegveld Soesterberg

Beretrots is boswachter Martijn Bergen op het vliegveld Soesterberg en vooral op de broedende leeuweriken langs de landingsbaan. Omdat die nu hun nesten gaan bouwen is de landingsbaan vanaf 15 maart tot half augustus afgesloten. Dus het is dit weekend de laatste keer dat je over de landingsbaan kunt fietsen, dus grijp die kans.

Pyramide van Austerlitz in de sneeuw
Pyramide van Austerlitz in de sneeuw

De Pyramide van Austerlitz is een bijzondere plek met een bijzonder verhaal. De winter geeft het plaatje toch nog een extra dimensie.

Vliegveld Soesterberg  - Veldleeuwerikken
Vliegveld Soesterberg - Veldleeuwerikken

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is de landingsbaan van half maart tot 15 augustus afgesloten, omdat er zeer bijzondere vogels broeden. Boswachter Martijn Bergen van Utrechts landschap legt uit waarom we zo zuinig moeten zijn op de veldleeuwerik. Vanaf 15 augustus tot 15 maart kun je over de landingsbaan fietsen en dat is met wind mee best l...

Deel dit op

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2019 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.