Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die vormen de Pareltjes van Zeist. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep. 
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Kakhiel in Zeist
Kakhiel in Zeist

Centrum Zeist gaat veel geld uitgeven om Zeist te promoten, maar dat hoef niet meer. Kakhiel, een fenomeen op social media, was in Zeist en maakte deze impressie. Dit moet je zien; briljant.

Samen Duurzaam Zeist op dreef
Samen Duurzaam Zeist op dreef

De beweging Samen Duurzaam Zeist timmert aan de weg. Met ruim 20 projecten op de agenda kwamen deelnemers en belangstellenden bij elkaar om te kijken hoever ze zijn en wat er nog moet gebeuren. 't Was een inspirerende avond. Info: samenduurzaamzeist.nl

Biga Bladblazer Boys
Biga Bladblazer Boys

De straten in Zeist worden elke herfst bladvrij geblazen door de mannen van de Biga Groep, de sociale werkvoorziening van Zeist en omgeving. Dank je wel Biga Bladblazer Boys.

De moestuin de Grift
De moestuin de Grift

Zo nu en dan stuit je op een verborgen pareltje, zoals de Moestuin de Grift in Zeist-West. Emina Zorlak, presentator van het tv-programma de Keuken van Utrecht ging op bezoek bij de Moestuin de Grift en laat zich verrassen door wat daar groeit en hoe de deelnemers daar samen aan werken.

Hek in Den Dolder
Hek in Den Dolder

De gemeente Zeist wil er met een hek voor zorgen dat clienten van de zorginstelling Fivoor niet meer door de wijk Duivenhorst lopen. Het plan roept veel discussie op. Burgemeester Janssen licht de plannen toe in de gemeenteraadsvergadering van 17 september 2019.

Team Jesper runs the World
Team Jesper runs the World

Toen zijn kleine neefje Jesper overleed aan leukemie, startte zijn oom Jeroen Kooijman een actie om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Jeroen en zijn Team Jesper runs the World lopen marathons en hebben inmiddels € 150.000 sponsorgeld gegenereerd. In zijn gedachte is hij bij zijn zus en zwager en hun...

Lancering Elektrische Deelauto Zeist
Lancering Elektrische Deelauto Zeist

www.samenslimrijden-zeist.nl, zo heet de site waar je terecht kunt voor een elektrische deelauto. Best een interessant idee om met een groep mensen een auto te delen en dan meteen ook over te stappen op elektrisch rijden. Kijk maar hoe dat werkt.

Mountainbike routes Zeist in de sneeuw
Mountainbike routes Zeist in de sneeuw

Het is zo mooi in het bos op de mountainbike parcoursen van Zeist en Austerlitz. Het zijn echte pareltjes van Zeist, die mountainbikeroutes

Onthulling Eden
Onthulling Eden

Het kunstwerk Eden in Zeist is onthuld. Kunstenaar Ram Katzir legt uit hoe hij is gekomen tot deze beelden Een mooi verhaal bij een icoon voor Zeist.

Verlichte Truckparade Zeist
Verlichte Truckparade Zeist

De Verlichte Truckparade van Winter Wonderland Zeist gaat niet door. Veel mensen hadden zich verheugd op de vrachtwagens met kerstverlichting die door het centrum van Zeist rijden. Dan maar terugkijken naar de mooiste truckparade-beelden van voor corona. En filmpje liken en natuurlijk delen, want dit vindt iedereen leuk.

De vlaggenmast van Zeist
De vlaggenmast van Zeist

Elk jaar wordt op 't Rond de 80 jaar oude vlaggenmast opgebouwd. Vanwege de lengte van bijna 30 meter wordt de mast op zaterdagochtend vroeg op een karretje lopend naar 't Rond gebracht. Kijk naar deze prachtige beelden die Ieke Roelofs maakte.

Maaltijd van Zeist in 't kort
Maaltijd van Zeist in 't kort

In deze week van De Maaltijd van Zeist gingen gemeenteraadsleden, ambtenaren en bestuurders op zoek naar recepten voor het goede leven van Zeist. Daarvoor spraken ze met inwoners van Zeist en kwamen terug met een schat aan suggesties. Kijk hier naar een eerste impressie of bekijk de hele afsluitende Late Night Show op: y ...

Eva de Goede wereldkampioen
Eva de Goede wereldkampioen

In augustus 2018 werd het vrouwenhockeyteam wereldkampioen. Dat was zeker ook dankzij de Zeisterse speelster Eva de Goede. Ze groeide op in Zeist, speelde bij Phoenix en Schaerweijde, werd 2x Olympisch kampioen en europees- en wereldkampioen. Eva de Goede was dit voorjaar als jurylid betrokken bij de verkiezing Beste Zeister Spo...

Eden
Eden

Kunstenaar Ram Katzir legt de laatste hand aan zijn beelden "Eden" die deze zomer op de 1e Hogeweg in Zeist worden geplaatst. Wil je daar mee over weten, kijk dan wat de kunstenaar over de beelden te vertellen heeft.

Zeist van boven
Zeist van boven

Zeist op z'n mooist; van boven. Bekijk de dronebeelden uit filmpjes die het afgelopen jaar op Wij zijn Zeist zijn verschenen. Herken je alle plekken? Wil je geen filmpjes over Zeist meer missen? Abonneren je dan, hier rechts boven op het kanaal.

De vlaggenmast van Zeist
De vlaggenmast van Zeist

Op het Rond staat een unieke vlaggenmast. Elk jaar wordt de mast neergezet voor Koningsdag en bevrijdingsdag en dat ziet zo uit. De beelden zijn gemaakt door Daisy Scholte.

Bronwater uit de kraan in Zeist
Bronwater uit de kraan in Zeist

Sourcy bronwater komt in Zeist gewoon uit de kraan. Kijk maar naar deze uitleg van de keuringsdienst van Waarde. Sourcy uit Bunnik, Bar le Duc uit Utrecht en ons kraanwater, allemaal even lekker.

Joska le Conté World Cup skeleton
Joska le Conté World Cup skeleton

Joska Le Conté uit Zeist doet aan skeleton. Dat is op je buik met je hoofd naar voren met ruim 130km per uur op een slee naar beneden. Moet je kijken hoe hard dat gaat... Ze doet mee aan de World Cup wedstrijden, want ze hoort tot de top 20 van de wereld. In de zomer kun je Joska vinden bij de Zeister atletiekclub AV Fit waar z...

Youp van 't Hek helpt theater Beauforthuis Austerlitz
Youp van 't Hek helpt theater Beauforthuis Austerlitz

Zeist heeft een bijzonder theater: Beauforthuis Austerlitz aan de Woudenbergseweg. Het is een geliefd theater, ook bij de grote artiesten van Nederland. Doe Maar gaf er wel eens een geheim concert en Youp van 't Hek was vorig jaar meteen bereid om een gratis voorstelling te geven om zo de renovatie van het dak te helpen financie...

Zwembad Dijnselburg - Vogelvlucht
Zwembad Dijnselburg - Vogelvlucht

Moet je kijken wat een prachtige beelden van Zeist uit de lucht. Sinds kort ligt dit dak van Zwembad Dijnselburg vol zonnepanelen. En ook op een heleboel andere daken van gemeentelijke gebouwen. In dit filmpje zie wat er allemaal gebeurt. youtu.be

Dagje stage bij bakker Albert
Dagje stage bij bakker Albert

Elk jaar in juni gaan mensen die door een beperking geen werk hebben een dagje stage lopen bij bedrijven. Kijk eens hoe leuk zo’n dag is! Bakker Albert was gastheer, de Stichting Samen voor Zeist regelt de stageplaatsen en PenningsMedia maakt er een verslag van. Goed dat dit bestaat in Zeist.

Deel dit op
Copyright © 2023 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.