Duurzaam Zeist

Elektrische bakfiets in Zeist
Elektrische bakfiets in Zeist

Zeist heeft elektrische deelbakfietsen. Het concept elektrisch bakfiets werd in de tweede wereldoorlog al gebruikt toen er een groot benzine tekort was. Nu zien we ze weer terug om minder CO2 uitstoot te realiseren.

De Groene Winkel Zeist
De Groene Winkel Zeist

Bij goed eten hoort ook de keuze om verantwoord geproduceerd eten te kopen. Zeist zit goed met een grote Groene Winkel en dat is nog niet zo vanzelfsprekend, dus daar mag je best trots op zijn. De groene Winkel organiseert elk jaar hun WINKELFEEST, met een buiten een markt.

Triodos Bank
Triodos Bank

Steeds meer mensen kiezen voor een bank die verantwoord investeert. De Triodos Bank doet dat. En heeft het hoofdkantoor in Zeist. Als ze dan een filmpje maken, kiezen De Groene Winkel in Zeist als voorbeeld voor dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo heb je twee belangrijke economische spelers uit Zeist bij elkaar.

De Boswerf Zeist - beste uitje 2017
De Boswerf Zeist - beste uitje 2017

Bezoekerscentrum De Boswerf heeft de eerste prijs "beste uitje 2017” van de provincie Utrecht gewonnen in de categorie “outdoor". Nog nooit geweest? De Boswerf vind je in het Zeisterbos, niet ver van het Hertenkamp: boswerf.nl

Speed Comfort - De Slimme Radiatorventilator
Speed Comfort - De Slimme Radiatorventilator

Dit is zo slim, een ventilatortje dat de warme lucht van je radiator omhoog blaast en hop, 30% minder stookkosten. En het komt gewoon van een bedrijf in Zeist. Speedcomfort won er de prijs voor HET GROENSTE IDEE VAN NEDERLAND 2015 mee.

Hoofdkantoor Wereld Natuurfonds Zeist
Hoofdkantoor Wereld Natuurfonds Zeist

Het hoofdkantoor van het WERELD NATUURFONDS is het eerste CO2 neutrale kantoorgebouw in Europa. Het verouderde laboratorium werd 10 jaar geleden verbouwd. Driedubbel glas, speciale houten lamellen voor de ramen, zonnepanelen en zonneboilers op het dak en warme-koude opslag in de grond zorgen ervoor dat het gebouw zelfvoorzienend is. De lichaamswar...

DUURZAAM DIJNSELBURG - van grijs naar groen
DUURZAAM DIJNSELBURG - van grijs naar groen

Zwembad Dijnselburg onderging een ingrijpende transformatie van een energieverslinder naar een duurzaam zwembad. Deze film geeft een inkijkje welke aanpassingen er allemaal zijn verwezenlijkt.

Lillys Plastic Pickup krijgt Duurzame Lintje
Lillys Plastic Pickup krijgt Duurzame Lintje

Lilly Platt uit Zeist, bekend van Lillys Plastic Pickup, kreeg in het kader van Duurzame Dinsdag 2019 met het Duurzame Lintje, een onderscheiding voor duurzame initiatieven. Lilly zet zich in om vervuiling door plastic afval terug te dringen.

Deel dit op
Copyright © 2020 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.