Duurzaam Zeist

Sedumdak
Sedumdak

Op veel platte daken vind je zink of bitumen. Zo'n dak beleggen met sedumplantjes geeft de aanblik een heel ander dimensie, maar wat zeker zo belangrijk is, er zijn ook èchte duurzame voordelen. Hanna van den Dool van Samen Duurzaam Zeist legt uit.

Band op Spanning
Band op Spanning

Duurzaamheid en autorijden lijken elkaar tegenpolen. Toch kun je met autobanden op de juiste spanning zorgen dat je zuiniger rijdt en dus minder uitlaatgassen uitstoot. Tijdens de Week van de Duurzaamheid Zeist werden autobanden op de juiste spanning gezet door Band op Spanning.

Paddestoelenwandeling
Paddestoelenwandeling

De paddenstoelenwandeling in de Week van de Duurzaamheid Zeist van 2020 vond plaats langs de Blikkenburgerlaan. Daar is een 'Paddenstoelenreservaat' te vinden. Hier een impressie.

Zero Waste Tour Zeist
Zero Waste Tour Zeist

Op zaterdag 10 oktober was de aftrap van de Week van de Duurzaamheid Zeist met de Zero Waste Tour. Geïnteresseerden trokken in klein groepjes langs winkels waar het mogelijk is verpakkingsloos te kopen.

Plantenasiel Zeist
Plantenasiel Zeist

Onderdeel van de Week van de Duurzaamheid in Zeist is het Plantenasiel Zeist. Onder het motto 'niet weggooien, maar hergebruiken' kun je overtollige planten brengen en andere planten meenemen.

Help Zeist Zoomen
Help Zeist Zoomen

In de Week van de Duurzaamheid Zeist zijn de meest uiteenlopende activiteiten te vinden. In dit filmpje legt de bijenwerkgroep van Samen Duurzaam Zeist uit hoe het met de bijen in Nederland gesteld is en wat inwoners kunnen bijdragen aan gezonde leefomstandigheden voor bijen.

Week van de Duurzaamheid Zeist
Week van de Duurzaamheid Zeist

Van 10 t/m 17 oktober bruist Zeist van de duurzame activiteiten. Dertig organisaties organiseren dan ruim vijftig activiteiten op allerlei plekken in Zeist, buiten, binnen en online. Allemaal gecoördineerd door Samen Duurzaam Zeist. Lees er alles over op: weekvandeduurzaamheidzeist.nl

Deel dit op
Copyright © 2021 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.