Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz

Oh ja, daarom vinden we het allemaal zo fijn om in Zeist te wonen: de groene omgeving. De PYRAMIDE van AUSTERLITZ is een heel bijzondere plek in ’t groen. Kijk dan wat mooi! Eigenlijk staat-ie op de grond van Woudenberg, maar ja, Austerlitz; dat is toch echt Zeist!

Landgoed Vollenhove
Landgoed Vollenhove

Vlak voor je vanuit Utrecht Zeist binnenkomt, staat het prachtige huis Vollenhove. Landgoed Vollenhove wordt nog steeds particulier bewoond door vier kleinkinderen van de eigenaar die het in 1922 kocht. Kijk eens hoe mooi dat er vanuit de lucht uitziet.

Vliegbasis Soesterberg - Shelters
Vliegbasis Soesterberg - Shelters

Op de grens van Zeist en Soest ligt vliegveld Soesterberg. Jarenlang was het terrein hermetisch afgesloten, maar nu is er vrije toegang. Zo kun je vlak bij de bunkers komen, waar de straaljagers stonden. RTV Utrecht zond een mooie serie uit over de vliegbasis. De fragment “shelters” komt daar uit. Wil je de hele serie zien: Deel 1 www ....

Broedseizoen om vliegveld Soesterberg
Broedseizoen om vliegveld Soesterberg

Beretrots is boswachter Martijn Bergen op het vliegveld Soesterberg en vooral op de broedende leeuweriken langs de landingsbaan. Omdat die nu hun nesten gaan bouwen is de landingsbaan vanaf 15 maart tot half augustus afgesloten. Dus het is dit weekend de laatste keer dat je over de landingsbaan kunt fietsen, dus grijp die kans.

Pyramide van Austerlitz in de sneeuw
Pyramide van Austerlitz in de sneeuw

De Pyramide van Austerlitz is een bijzondere plek met een bijzonder verhaal. De winter geeft het plaatje toch nog een extra dimensie.

Vliegveld Soesterberg  - Veldleeuwerikken
Vliegveld Soesterberg - Veldleeuwerikken

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is de landingsbaan van half maart tot 15 augustus afgesloten, omdat er zeer bijzondere vogels broeden. Boswachter Martijn Bergen van Utrechts landschap legt uit waarom we zo zuinig moeten zijn op de veldleeuwerik. Vanaf 15 augustus tot 15 maart kun je over de landingsbaan fietsen en dat is met wind mee best l...

Deel dit op
Copyright © 2023 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.