Bekende Zeistenaren

BN'ers zijn er ook in Zeist. BZ'ers heten ze dan, Bekende Zeistenaren, maar ook Bijzondere Zeistenaren. Er zijn Bekende Zeistenaren van TV- en muziek, topsporters, maar ook Zeistenaren met een bijzonder verhaal, die daarmee hoofdpersoon werden van een TV-programma. 
De lijst BZ'ers groeit gestaag en daarom zijn de namen van de filmpjes in rood highlight. Klik en bekijk. 

Bekende Zeistenaren

Eva de Goede werd twee keer Olympisch Kampioen hockey en won talloze titels. Kamiel Maase was tien jaar lang de snelste marathonloper van Nederland en nog steeds de snelste man op 5 en 10 km. Joska Le Conté werd vijf keer Nederlands kampioene polsstokhoogspringen en stapte toen op een skeleton sleetje. Shorttracker Zeno de Boer won al een medaille op de Jeugd Olymische Spelen. 
Jarenlang was Peter Timofeeff hèt gezicht van de RTL weerberichten. Nu is hij gemeenteraadslid in Zeist. De stem van Job Boot klinkt al snel bekend. Hij was 33 jaar nieuwspresentator van Radio 1. Zanger Henk Dissel heeft een hele serie Nederlandstalige hits en een grote groep fans. 
Lieke van den Akker speelt grote rollen in landelijke musicals. Let op, van haar ga je nog veel horen.

 

Bijzondere Zeistenaren

Stadsdichter Henjo Hekman schreeft het liedje Terug naar Terschelling waarmee zanger Hessel landelijk bekend werd. Het liedje voor veel Terschelling-fans geworden tot het volkslied van hun vakantie.
Steffi Pous was hoofdpersoon in een aflevering van 'Het Mooiste Meisje van de Klas'.
Ron Verkade is autobandenspecialist en werd hoofdrolspeler in een landelijke reclamespot (zó leuk!).
Peter van den Bosch, eigenaar van de bekende speelgoedwinkel Peter's Pakhuis overleed aan ALS. Daarover gaat de documentaire 'Uitgespeeld' 
Voor Jeroen Kooijman was het overlijden van zijn neefje aan leukemie een omslagpunt in zijn leven. Sindsdien loopt hij marathons om geld in te zamelen voor KiKa.

Peter Timofeeff -  nieuwjaarsduik
Peter Timofeeff - nieuwjaarsduik

Op 1 januari zijn in Schevingen weer 10.000 mensen het ijskoude water ingegaan voor de Nieuwjaarsduik. Zeisternaar Peter Timofeeff deed dat lang geleden ook bij zijn eerste werkdag als weerman van RTL. Toen was het 12 graden onder nul en drie dagen voor de laatste elfstedentocht. Kijk en geniet! Peter Timofeeff is actief in Zeist als raadslid voor ...

Peter Timofeeff over zijn beroerte
Peter Timofeeff over zijn beroerte

Voormalig weerman Peter Timofeeff is misschien wel de bekendste Zeistenaar. Hij was te gast bij Eva Jinek om te vertellen over de hersenbloeding die hem een paar jaar geleden trof. Hij is weer helemaal hersteld, heeft zijn werk als gemeenteraadslid voor Seyst.nu weer opgepakt en werkt mee aan een tv-serie over chronische ziektes. Tijdens de opnames...

Deel dit op
Copyright © 2020 Wij zijn Zeist. Alle rechten voorbehouden.